Nieuws

Plan voor Zonneveld in Eemvallei afgeblazen

Het college van B&W van Eemnes heeft het plan voor een ‘Zonneveld’ van 1850 m lang en 100m breed en gelegen langs de Rijksweg A1, bestemd voor duizenden zonnepanelen in de Eemvallei, afgeblazen. Het college schrapt het besluit om een bestemmingsplanwijziging daarvoor voor te bereiden.

De stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) pleitte met haar inspraak voor het college en de gemeenteraad op 7 december 2015 in het Eemnesser gemeentehuis om van dat plan af te zien. SBDE is heel blij dat het B&W college dat nu doet. Daardoor is het leefgebied van flora en fauna gespaard en kunnen o.a. de ongeveer 150 knobbelzwanen en 250 kieviten die in dat gebied leven, weer opgelucht adem halen.

Dit besluit is zeker belangrijk voor de weidevogel de kievit waarvan de afgelopen 25 jaar de populatie ongeveer is gehalveerd. Daarvoor is 2016 uitgeroepen tot het ‘Jaar van de Kievit’ om de teruggang een halt toe te roepen.