Nieuws

SBDE-handhavingsverzoek tegen illegale houtzagerij en -opstallen in Stiltegebied Eemland te Eemnes

De Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) was stomverbaasd dat er in het Stiltegebied Eemland een houtzagerij in werking bleek te zijn. Palen werden er in de openlucht met gierende herrie verzaagd (bovenste foto). Dat kan natuurlijk niet, een dergelijk bedrijf is in strijd met de regels van het bestemmingsplan en daardoor verboden in het Stiltegebied Eemland.

Het niet legale grondgebruik met opstallen op een grondperceel langs het water, de Vaartsteeg trok ook de aandacht van SBDE. Dit perceel ligt eveneens in het Stiltegebied. De huidige situatie is in mei 2020 gefotografeerd (onderste foto). Er is wat illegaal bouwwerk afgebroken maar de illegale opslag lijkt opeens toe te nemen. SBDE verwacht spoedig een reactie van B&W Eemnes op het door SBDE-ingediende handhavingsverzoek om aan de illegale situaties een einde te maken.